Heb jij onze outlet al ontdekt? De mooiste producten voor een fijn prijsje!

Filters

Twinckels’ tips

Met een besproeiingscomputer kun je een heleboel tijd besparen, maar daarvoor moet je hem eerst installeren. Dat is niet zo moeilijk, je sluit een besproeiingscomputer eenvoudig aan op het al bestaande watersysteem in de tuin. Vervolgens is er via een display heel makkelijk in te stellen hoe vaak en hoe lang er moet worden besproeid. Dit is binnen enkele minuten te doen. Op het display is in één oogopslag te zien hoe de computer staat ingesteld. Ga je op vakantie en wil je daarom je sproeisysteem aanpassen? Één blik op het scherm en je weet hoe het ervoor staat, wil je het aanpassen? Binnen een paar seconden is ook de besproeiingscomputer klaar voor de vakantie.

Wanneer is de beste tijd om te sproeien? 

Het gebeurt vaak dat mensen in de volle zon hun tuin staan te sproeien, maar overdag is niet de beste tijd om te sproeien. Een groot deel van het water verdampt direct, en het water wordt snel opgewarmd waardoor het de planten eerder verbranden dan opknappen. Het is verstandiger om de planten en het gazon water te geven als de zon nog niet zo hoog staat, dus in de vroege ochtend of 's avonds als de zon ondergaat. Dit bespaart een hoop water en het is beter voor de plantjes.

Gardena Bodemvochtigheidssensor

Het is ook verstandig om planten niet teveel water te geven, dus laat de besproeiingscomputer niet als er net een hoosbui voorbij is gekomen, dat gaat de planten niet ten goede. Je kan natuurlijk na elke bui handmatig het systeem aanpassen, maar dan moet je vroeg je bed uit om de sproeier voor te zijn. Je kan ook een Gardena Bodemvochtigheidssensor kopen bij Twinckels. Deze meter controleert hoeveel water er in de grond zit en geeft dit door aan de besproeiingscomputer, die weet vervolgens wanneer er gesproeid moet worden en wanneer de grond al nat genoeg is.

 

Je kan maximaal 5 producten vergelijken

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »