LET OP: i.v.m. drukte kan de bezorging van je bestelling wat vertraging oplopen.

Twinckels’ tips

Wanneer moet je verticuteren? 

Verticuteren is een belangrijk klusje om ervoor te zorgen dat jouw gazon niet verandert in een halfdood mosveld. Dit hoef je niet heel vaak te doen. Voor de meeste gazons geldt dat eens per jaar, rond april/mei voldoende is. Als je in een gebied met klei of veen woont kan het verstandig zijn om in het najaar nogmaals te verticuteren, afhankelijk van de hoeveelheid mosgroei. 

Hoe werkt verticuteren?

Verticuteren is heel simpel, je neemt een verticuteerhark of een verticuteermachine en gaat daar vervolgens tweemaal mee over het gazon, eens in de lengte en eens in de breedte. Het best is als het gazon net gemaaid is een het gras licht vochtig is. Nadat je alles hebt geverticuteerd, kun je het dode mos wegharken en de ontstane kale plekken opvullen met nieuwe graszoden. 

Met de hand of machine verticuteren? 

Deze keuze hangt af van de grootte van de tuin en jouw sportiviteit. Een verticuteermachine kan veel grotere oppervlakten aan en het is gebruiksvriendelijker. Een verticuteerhark is beter voor kleine oppervlakten en is beter voor je fysiek. 

Je kan maximaal 5 producten vergelijken

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »